Voedsel uit de regio is beter voor het klimaat. Maar Brabants eten van alleen maar Brabantse grond, kan dat? Veel mensen zouden het wel willen, maar welke keuzes horen daarbij? In een serious game kijken we of zo’n toekomst haalbaar is. Welke keuzes horen erbij en hoe kunnen we slim opgaan met de beperkingen die zo’n systeem oplevert? Welke kansen biedt dit voor boeren?

IJsfontein canvas Forced Local

Een serious game maken voor #LICBrabant over ‘alleen nog eten uit eigen regio’. Ontwerpers van IJsfontein zijn met Marjo & Marc van de HAS, Judith & Douwe (Herenboeren), Pieter, Ellen, André & Wim (Prov. NB) gaan kijken wat de randvoorwaarden, doelen etc van de game zijn. Dat levert dan zo’n canvas (voorontwerp) op.

IJsfontein gamevoorstel 1a plus

 

 

 

 

 

Met het canvas zijn we aan het puzzelen geslagen. Welke type spel past het best bij de vraag die we met het spel willen beantwoorden voor #LICBrabant. Dit ontwerp is het geworden: een spel dat je als bordspel kunt spelen, maar eventueel doorontwikkeld ook online. De ‘spelregels’ volgen hieronder.

IJsfontein gamevoorstel 1a plus toelichting

 

 

De ‘spelregels’ voor de game Alleen eigen regio. #LICBrabantIJsfontein gamevoorstel 1a plus look feel 1

IJsfontein gamevoorstel 1a plus look feel 2

En dit zijn de bouwstenen voor de look & feel van de game. Zo ontwikkelen Daniël, Marieke Veere, Iris, Joyce en Nevin het spel verder. #LICBrabant

IJsfontein spel maken

De volgende stap: verfijnen van het spel, het spelverloop (de flow). #LICBrabantIJsfontein spelkaarten

En met de spelkaarten worden als het ware verschillende verhaallijnen in het spel gebracht. Eten uit alleen de eigen Brabantse regio wordt zo steeds realistischer. #LICBrabant