Veiling


Als verbouwer van aardappelen weet Martijn van Overveld dat wanneer je ze precies op het goede moment oogst, deze aardappelen heerlijk zoet zijn. Met familie en vrienden is het dan een korte periode in het jaar een feestelijke tijd.

Less is More


For decades the dominant mentality in the AgriFood sector was to produce as much as possible and to do that in the most efficient way. This resulted in all sorts of negative side effects on health and wellbeing for both humans and animals. In our project Less +1 we are looking for possible strategies to produce less and at the same time increase the value …

Voorbij het vooroordeel


Op het platteland schuurt het tussen boer en burger. En vooroordelen zijn inmiddels zo hardnekkig dat ze alleen maar verder van elkaar vervreemden. Welke slimme oplossingen zijn te bedenken die beide weer tot elkaar brengen.

Alleen nog eigen regio


Brabant zelfvoorzienend, kan dat? Gevarieerd en lekker eten, maar dan alleen afkomstig uit de directe omgeving. Met een game kijken we of zo’n toekomstbeeld haalbaar is.

De Doe-Het-Zelf-Kip


Het stukje kip op ons bord doorloopt in ruwweg 8 weken de stadia van ei naar filet. Hebben we concrete beelden bij die verschillende tussenstops? Of sluiten we ons vakkundig af voor het dier achter onze drumstick, het leven dat zo’n kip leidt en het einde dat ze tegemoet ziet?